Jah Izakaya repræsenterer en populær japansk restaurantstil – izakaya – i København.
Izakaya kan lettest beskrives som en japansk tapasbar eller gastropub. Traditionen har sine rødder i sakebutikker, der tillod kunderne at drikke på stedet: "I" betyder "bliv" og "zakaya" betyder "sakebutik". Disse udviklede sig til livlige, folkelige restauranter, hvor alle kunne dele portioner inspireret af næsten alle stilarter inden for det japanske køkken - fra gademad til sushi og sashimi - og vælge fra et stort udvalg af iskolde øl, vin og selvfølgelig sake.
SOUL FOOD
I 2016 måtte en af de første japanske restauranter i København, Omonim, lukke på grund af en velfortjent pensionering af de oprindelige ejere. Deres datter Ulla Inoue og hendes mand Satoru, sammen med deres to gode venner, besluttede sig for at overtage restauranten. Ulla, som var datter af en familie af izakaya-ejere, voksede op i et miljø med stærke bånd til Osakas rige kulinariske kultur.
Tilbage i København, hvor restaurantscenen boomede, undrede de sig over, hvorfor den japanske izakaya-stil ikke var så velkendt, og det blev begyndelsen på Jah Izakaya. Deres restaurant er en trofast fortolkning af izakayaen, der omfavner ideen om en harmonisk kombination af lokalt dansk biodynamisk og økologisk producerede råvarer med autentiske japanske opskrifter. Udover at servere en fast liste af klassiske retter som friteret kylling (karaage), sashimi, agedashi tofu og gyoza, kreerer vores kokke en skiftende "sæsonmenu", der trækker på de bedste sæsonbetonede ingredienser og højeste kvalitet af fisk og skaldyr på markedet.
Spiseoplevelsen er enkel og uformel. Bestil nogle retter til deling, drik så mange drinks, som du har lyst til, nyd Jah-musikken, som repræsenterer vores kærlighed til reggae, og tænk ikke for meget på at opføre dig for pænt. En izakaya kan være mange ting, men aldrig kedelig.
MENU
Alle retter serveres uden bestemt rækkefølge - en typisk japansk izakaya-stil.Vi anbefaler 3-5 retter per person og at retterne deles.
THE CLASSICS
Edamame
45 kr.
Ris
40 kr.
High grade Koshi Hikari ris.
Gyoza
110 kr.
Japanske dumplings med øko gris (5 styks).
Sashimi
210 kr.
Dagens udvalg af rå, frisk fisk.
Ai's Kimchi
60 kr.
Vores egen kimchi.
Agedashi Tofu (fås også vegansk).
95 kr.
Fritteret tofu i vores egen dashi.
Ika Ichiyaboshi
110 kr.
Grillet dansk blæksprutte.
Tori no Karaage
145 kr.
Fritteret dansk frillandskylling fra Rokkedahl.
Gyutataki
135 kr.
Japansk 'carpaccio' af dansk økologisk okse.
Gyukatsu
220 kr.
Økologisk oksemørbrad i panko.
THE SEASONALS
Japanese-style Salad
80 kr.
Sprød salat
Hotate no Tempura
160 kr.
Kammusling og svampe
Agebitashi
120 kr.
Tofu og svampe i vegansk dashi.
Masu no Misozuke
140 kr.
Grillet dansk ørred.
Vegan Gyoza
110 kr.
Dumplings med svampe og tofu (5 stk).
Suzuki no Yushimo
150 kr.
Rå havbars med chirizu
Temaki Sushi
120
Raw fish, shiso and rice (also vegan alternative)
The Specials
Today's special dishes. Ask staff for more info.
DESSERT
Houjicha Ice Cream
50 kr.
Is af ristet grøn te.
Sæson sorbet
50 kr.
Spørg personalet for detaljer.
SET MENUES
OMAKASE Tasting Menu
495 kr.
Kokkens tastingmenu. Fås også pescetarisk. Bestilles af minimum 2 personer. Prisen er per person.
SAKE Tasting Menu
220 kr.
Prøv 3 forskellige sake. Perfekt til menuerne.
OUR HEAD CHEF
Gentaro Kimura
Chefkok på Jah Izakaya
Vores ydmyge skygge-samurai, som har været den loyale wingman siden begyndelsen af Jah.
Gentaro stammer fra den sydligste del af Japan kaldet Kyushu, hvor folk er kendt for deres vedholdenhed og venlighed.
Gentaro og vores fantastiske køkkenteam er ånden, der leverer ægtheden og kreativiteten i Jahs soulmad.
DRINKS
VIN
Frankrig, Spanien, Italien...
Jah Izakaya tilbyder en lille, men omhyggeligt udvalgt vinliste med små producenter af lækre natur og økologiske vine. Vi har valgt at hente vores vine fra nogle af Københavns bedste specialiserede vinimportører inden for området, og naturvin passer godt til stilen af mad, der serveres på Jah Izakaya.
Rød, hvid, mousserende eller orange, vi ønsker, at vores vine skal afspejle køkkenets holdning: ren, ærlig, vellavet og lækker.
SAKE
Japan
Japanske izakayaer og sake hører sammen. Sake er et sofistikeret og meget nuanceret produkt med en dejlig opløftende effekt, som i modsætning til de fleste traditionelle vine, er perfekt komplementær til de subtile smage i det japanske køkken - især Izakaya.
Jah Izakaya tilbyder et bredt udvalg af sake - fra high-end Junmai til de unikke, ufiltrerede "naturlige sake".
Hvis sake alene ikke er nok, inkluderer vores liste også et fint udvalg af Shōchū og japansk whisky.
JAH-ØL
Bornholm
Jah Izakaya elsker også øl, derfor har vi udviklet en unik øl i samarbejde med det fantastiske Beer Here og Penyllan Brewery på Bornholm.
Jah Beer er en let pale ale med noter af frisk yuzu og brygget på japansk humle, der komplimenterer smagen af Jahs mad perfekt. Bedst serveret som fadøl i et frosset glas eller til at tage med hjem på flaske.
På flaske tilbyder vi også den jamaicanske øl Red Stripe, da vi trods alt er en japansk reggae izakaya.
SAKE
"If I sell my rags
And buy some sake
Will there still be loneliness?"
- Taneda Santōka
Kokoro
Gl 60 kr.
Ohta Shuzo, Shiga
Junmai Nama Genshu. Rig på ris, umami og med en let aroma.
Kido Ginjo
Gl 65 kr.
Heiwa Shuzo, Wakayama.
Junmai Ginjo. Entry-level ginjo sake - frugtig og elegant.
Jah One Love
Gl 75 kr.
Terada Honke Shuzo, Chiba.
Junmai Muroka Nama Genshu. Jahs helt egen og helt naturlige sake!
Kizan
Gl 75 kr.
Chikumanishiki Shuzo, Nagano.
Junmai Ginjo Nama Genshu. Fin kombi af syre og sødme.
Hanatomoe
Gl 75 kr.
Miyoshino Jozo, Nara.
Junmai Nama Genshu. Frisk upasteuriseret sake fra en mikro-producent.
Soma no Tengu
Gl 80 kr.
Uehara Shuzo, Shiga.
Junmai Ginjo Nama Genshu. Usu-Nigori (cloudy) sake. uklar i glasset helt klar i smagene.
Akishika Okarakuchi - Akishika Shuzo Brewery
Gl 85 kr.
Junmai Ginjo Nama Genshu, Osaka. Enorm dybde og kompleksitet.
Nabeshima Ginjo - Fukuchiyo Shuzo
Gl 95 kr.
Junmai Dai-Ginjo, Saga. En perfekt ginjo sake, med stærk, men ikke anmassende frugtagtig aroma og en let smagfuld krop. Lidt sød med balancerende syre.
Katori 90 - Terada Honke Brewery
Gl 75 kr.
Junmai Nama Genshu, Chiba. Fyldig sake med god balance af syre og umani.
Tamagawa Kimoto - Kinoshita Shuzo Brewery
Gl 80 kr.
Organic Junmai Kimoto Sake. Slow-brewed sake, fra økologiske ris med 3-årig lagring.
Dassai 50 - Asahi Shuzo
Gl 95 kr.
Junmai Daiginjo, Yamaguchi Prefecture. En perfekt introduktion til sake-verdenen
VIN
"Wine comes in at the mouth
And love comes in at the eye;
That’s all we shall know for truth
Before we grow old and die.
I lift the glass to my mouth,
I look at you, and I sigh."
- William Butler Yeats
MOUSSERENDE
2020 Alpino, Cantina Furlani
Glass 95 kr. / Bottle 400 kr.
Crisp, tør og friske naturlige bobler fra Alto Adige. Økologisk.
NV Ultradition, Laherte Frères
Bottle 800 kr.
Biodynamisk champagne på 60% Pinot Meunier, 30% Chardonnay & 10% Pinot Noir.
HVIDVIN
2021 Weissburgunder Trocken, Weingut Scheuermann
Gl 80 kr. / Bt 350 kr.
Weissburgunder fra Pfalz i Tyskland.
2021 Riesling Bunter Sandstein, Weingut Scheuermann
Bt 495 kr.
Tysk Riesling.
2022 Eros (orange), Les Vins Pirouettes
Gl 100 kr. / Bt 495 kr.
Orangevin fra Alsace lavet på Riesling, Gewürtztraminer og Muscat.
2020 Vielles Vignes, Vin du Moutherot
Gl 110 kr. / Bt 500 kr.
Chardonnay fra Franche-Comté.
2021 Rosée d'Automne, Henri Chauvet
Gl 50 kr.
Gamay-rosé fra Auvergne.
2022 Saumur Blanc, Poil de Lievre
Bt 550 kr.
Chenin Blanc fra Loire.
2022 Bourgogne Blanc, La Sæur Cadette
Bt 600 kr.
Bourgogne blanc.
2019 Bistrologie, Domaine Robinot
Bt 650 kr.
Chenin Blanc fra Loire.
2019 Ograde, Skerk
Bt 700 kr.
Orangevin fra Friuli. Lavet på Malvasia, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc og Vitocksa.
2018 Mâcon-Chaintré, Maison Valette
Bt 850 kr.
Chardonnay fra Bourgogne.
RØDVIN
2021 Côte du Rhône, Domaine Gres Saint Vincent
Gl 80 kr. / Bt 350 kr.
Økologisk og ren vin fra Rhône.
2021 Toto, Les Vignes de Babass
Bt 400 kr.
Cabernet Franc og Grolleau fra Loire.
2021 Zudefruit, Jèrôme Lambert
Bt 550 kr.
Grolleau fra Loire.
2021 Bourgogne Rouge, La Sæur Cadette
Gl 120 kr. / Bt 600 kr.
Pinot Noir fra Cadette i Bourgogne.
2021 La Pascole, Bruno Duchene
Bt 700 kr.
Grenache Noir, Gris & Blanc, Carignan fra Roussillon.
2019 Les Palennes, Francois Saint-Lô
Bt 700 kr.
Cabernet Franc fra Loire.
2020 Comme Ca, Grain par Grain
Bt 700 kr.
Gamay fra Caroline Ledédenté i Bugey.
2018 Point Barre, Tony Bornard
Bt 850 kr.
Ploussard fra Jura.
2017 Volnay, Frederic Cossard
Bt 1.000 kr.
Pinot Noir fra Bourgogne.
2020 Cuvée Auguste, Julien Guillot
Bt 1.200 kr.
Pinot Noir fra Bourgogne.
OTHER DRINKS
Tsurumi
80 kr.
Shochu på sød kartoffel fra Oishi Shuzo i Kagoshima.
Kashi
80 kr.
Lagret shochu fra Oishi Shuzo i Kagoshima.
WHISKY
Taketsuru Pure Malt
75 kr.
Nikka Whisky (3 cl).
Yoichi Single Malt
95 kr.
Nikka Whisky (3 cl).
Hibiki Japanese Harmony
120 kr.
Suntory Whisky (3 cl).
Ichiro’s Malt
160 kr.
Chichibu Distillery (3 cl).
Yamazaki 12yo Single Malt
190 kr.
Nikka Whisky (3 cl).
FRUGTSAKE
Tsuruume Yuzu Sake - Heiwa shuzo Brewery
Gl 105 kr. / Bt 650 kr.
En frisk og sød blanding af sake og den japanske citrusfrugt yuzu. Som aperitif eller til din dessert.
Mii no Umeshu - Mii no Kotobuki
Gl 105 kr. / Bt 650 kr.
Japansk blommesake fra Wakayama. Blommerne lagrer tre år i sake. Ikke for sød og ikke for sur. Dejlige noter af kirsebærsten og mandel.
Jah Fadøl
75 kr.
Vores house beer. En frisk øl brygget på japansk humle og yuzu. Produceret specielt til Jah i samarbejde med Beer Here på Bornholm. Serveret iskold.
Implosion / Lowmotion Pink
60 kr.
Alkoholfrie øl fra To Øl
Red Stripe
65 kr.
Jamaican lager (flaskeøl)
Whisky Highball
95 kr.
Nikka whisky & soda.
Yuzu High
95 kr.
Low-alcohol spirtz.
Gin & Tonic
110 kr.
Japansk Gin og dansk tonic.
Umeshu Spritz
110 kr.
Japansk blommesake og mousserende vin.
Jah Juice
110 kr.
Shochu, yuzusake og citron.
Vand ad libitum.
25 kr.
Stille eller med bobler. Filtreret og Karboneret på Gasværksvej for at skåne miljøet. Pris per person.
Ramune
50 kr.
Klassisk japansk sodavand.
Prolog Kaffe eller øko japansk the fra Io Te
45 kr.
Forskelling varianter. Spørg personalet for detaljer.
Negroni
125
Jahlada
95
LOKATION
ÅBNINGSTIDER
Søndag — Torsdag
17:30 — 24:00 (sidste madbestilling 22.00)
Fredag — Lørdag
17:30 — 01:00 (sidste madbestilling 22.00)